Publisert 4. februar 2000

Badger Plasma Technology har fullført sitt Demo2000-testprogram av PCD teknologien, noe som har resultert i avdekkingen av lovende anvendelsesområder.

Plasma Channel Drilling (PCD)har blitt utprøvd på områder som fjerning av hindringer i produksjons-og injeksjonsbrønner, og resultatene er lovende. PCD teknologien har videre blitt utprøvd på andre bruksområder innen olje- og gassområdet, og videre kvalifikasjonsarbeider vil bli vurdert. PCD teknologien viser seg å ikke være anvendbar som alternativ til de boreverktøyer og boremetoder som i dag er innebygd i Badger Explorer-verktøyet.

– Vi er fornøyd med de resultater som har fremkommet gjennom det såkalte Demo2000-test-programmet, og spesielt med prøvene som er gjennomført på fjerning av avleiringer (scale) i oljeproduksjonsrør. Imidlertid gjenstår en del tekniske og operasjonelle utfordringer. Vi vil fortsette å jobbe med å avdekke teknologiens kommersielle potensial og vurdere den fremtidige strategien til Badger Plasma Technology AS. Dette ventes konkludert innen utgangen av Q1 2009″, sier adm.dir Kjell Erik Drevdal i Badger Explorer ASA.

PCD-prosjektet startet i april 2007, og har blitt gjennomført av Badger Explorer ASA sitt datterselskap, Badger Plasma Technology AS, med finansiell og teknisk støtte fra Shell Technology Norway og StatoilHydro.

Badger Explorer ASA skal fortsette å evaluere PCD-teknologien, og et større arbeid gjenstår med tanke på introduksjon av operasjonelt og teknisk robuste nedi-hulls verktøyer.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger