Grønt lys for briter og nederlendere

Publisert 20. desember 2012

Personer som har britisk eller nederlandsk helseerklæring kan reise offshore i Norge uten norsk helseerklæring. Det har Fylkesmannen i Rogaland avgjort.,Fylkesmannen har videre bestemt at det ikke foreligger godt nok grunnlag for å akseptere danske helseerklæringer, fordi den danske ordningen ikke er like streng som det norske regelverket.

– Dette betyr at personer som har helseerklæring fra Oil and Gas UK eller NOGEPA kan reise offshore i Norge uten norsk helseerklæring, mens danske helseerklæringer fremdeles ikke kan aksepteres, sier fagsjef HMS Aud Nistov i Norsk olje og gass.



Hun tilføyer at alle som skal offshore på norsk sokkel fremdeles er underlagt alle reglene i den norske helsekravforskriften.



– De ansvarlige operatør- og driftsselskapene skal føre den samme kontrollen med alt offshorepersonell i samsvar med vanlig praksis og reglene i helsekravforskriften. Det er nå viktig at selskapene informerer alt relevant personell, inkludert personell på heliportene, om endringene avgjørelsen fra Fylkesmannen medfører, sier Nistov.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger