Grønt lys for elektrifisering av Sleipner

Foto: Equinor
Publisert 11. februar 2021

Olje- og energidepartementet har godkjent revidert plan for utbygging og drift (PUD) for delelektrifisering av Sleipner feltsenter.

Sleipner feltsenter knyttes til områdeløsningen for Utsirahøyden, og Sleipners andel av den totale reduksjonen forventes å være mer enn 150.000 tonn CO₂ årlig, skriver Equinor i en pressemelding.

– Delelektrifisering av Sleipner feltsenter vil bidra til betydelige utslippskutt fra virksomheten vår og gir viktige oppdrag til leverandørindustrien i en krevende tid. Med myndighetenes godkjenning av PUD kan vi nå fortsette å utvikle norsk sokkel videre mot målet om null klimagassutslipp i 2050, sier Arne Sigve Nylund, konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Equinor.

I juni leverte Equinor og partnerne Vår Energi, LOTOS og KUFPEC revidert plan for utbygging og drift (PUD) til myndighetene. Investeringene er i størrelsesorden 850 millioner norske kroner.

Full oversikt over planlagte elektrifiseringsprosjekter på sokkelen får du i Energi24 Database!

Planen er at Sleipner skal kobles opp til områdeløsningen på Utsirahøyden innen slutten av 2022.

Løsningen for Sleipner feltsenter innebærer at det legges en kraftkabel fra Sleipner til Gina Krog-plattformen som kobles opp til områdeløsningen for kraft fra land på Utsirahøyden.

Områdeløsningen til Utsirahøyden var opprinnelig planlagt for de fire feltene Johan Sverdrup, Edvard Grieg, Ivar Aasen og Gina Krog. Sleipner feltsenter med de tilknyttede feltene Gudrun, Gina Krog, Utgard, Gungne og Sigyn vil nå motta kraft fra land fra områdeløsningen.

Aibel ble i juni tildelt EPCIC-kontrakten (prosjektering, anskaffelser, bygging, installasjon og ferdigstillelse) for modifikasjonsarbeidet på Sleipner. Kontrakt for produksjon og legging av kablene ble tildelt kabelleverandøren NKT.

EPCIC-kontrakten har en verdi på omtrent 400 millioner kroner og vil gi ca. 170 årsverk fordelt over 2 år ved Aibels kontor i Stavanger og på verftet i Haugesund. Det forventes også innkjøp av utstyr hos underleverandører i størrelsesorden 150 millioner kroner.

Siste fra forsiden

+

Tre CAT D-rigger med ny kontrakt – den siste står på liste i Australia

Transocean Endurance vinner kontrakt i Australia – kan bli borte til 2026

Får ekstra-brønn – sikter seg inn på start i mai

+

Kutter i dagratene for CAT D-riggene i nye avtaler

+

Island Innovator hjem til Norge – men bare for klargjøring til neste jobb

Opptil 15 milliarder kroner i subsidier for å få realisert Sørlige Nordsjø 2

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger