Publisert 4. februar 2000

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har i dag gitt Total E&P Norge AS konsesjon.

Konsesjonen gjelder for bygging og drift av en vekselstrømkabel fra Kollsnes i øygarden kommune til grunnlinja. Kabelen er tilsammen omkring 170 km lang og går Martin Linge-feltet, tidligere kjent som Hild.

NVE har også gitt konsesjon til en ny transformatorstasjon, kabelanlegg og andre nødvendige elektriske anlegg på land, mens BKK Nett AS har fått konsesjon til å utvide sin transformatorstasjon på Kollsnes med to bryterfelt for å håndtere strømleveransen.

Martin Linge-feltet ligger i den nordlige delen av Nordsjøen, drøyt 150 kilometer vest for Kollsnes. Totale utvinnbare reserver er anslått til 189 millioner fat oljeekvivalenter, og investeringene for utbyggingen beløper seg til om lag 26 milliarder kroner. Valgt utbyggingsløsning er en bunnfast plattform med full separasjon av gass og væske. Gassen vil bli eksportert via det britiske rørledningssystemet, mens oljen blir prosessert og lagret på et flytende lagerskip. Oljeeksport vil skje via skytteltankere. Planlagt utbyggingsløsning baserer seg på at plattformen skal få kraft fra land, og det denne tilknytningen NVE nå har velsignet.

Rettighetshavere i Martin Linge-utbyggingen er Total E&P Norge AS (51 prosent), Petoro AS (30 prosent) og Statoil Petroleum AS (19 prosent).

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger