Grønt lys for Mjøsa

Publisert 2. april 2013
Petroleumstilsynet har gitt Wintershall tillatelse til å bore letebrønn 6406/6-3.

,

Mjøsa -prospektet ligger i Norskehavet, og er planlagt spuddet i april. Brønnen skal bores med «Transocean Arctic», og operasjonen vil ha en varighet på 190 dager ved funn og brønntesting.

Hovedmålsettingen er å skaffe informasjon om hydrokarbonpotensialet, hovedsakelig gass i Jurassic reservoaret i formasjonene Ile, Tilje, Tofte og Åre. Primært er Ile og Tofte formasjonene de viktigste undersøkelsesobjektene.

Brønn 6406/6-3 er planlagt boret som en vertikal brønn med total dybde cirka 4.500 m TVD. Et 9-7/8″ pilothull vil bli boret får å sjekke at det ikke finnes grunn gass på lokasjonen og forsikre at den potensielle gassen ikke vil bli en fare for operasjonen.

Letebrønn 6406/6-3 i PL 511 , er lokalisert på Haltenbanken i sørlige del av Norskehavet. Like i nærheten ligger det flere felt ( Kristin , Lavrans ) og funn ( Linnorm , Tott Gimsan , Noatun ).

Wintershall er operatør av PL 511 (25 prosent). Øvrige partnere er Maersk Oil Norway (25 prosent), Bridge Energy AS (7,5 prosent), Petoro AS (20 prosent), Spring Energy Norway AS (10 prosent) og VNG (12,5 prosent).

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger