Publisert 4. februar 2000

ESA har gitt grønt lys for NOx-avtalen miljøverndepartementet og 14 andre næringsorganisasjoner. Avtalen gir virksomheter fritak for NOx-avgift mot at de forplikter seg til å bidra til å redusere NOx-utslippene.

Etter at overvåkningsorganet ESA i går sa ja til statlig finansiering av Mongstad testanlegg, har de nok en gang satt tommelen opp for et norsk statlig tiltak. Overvåkningsorganet sier i avgjørelsen av avgiftsfritaket er å anse som statsstøtte, men at den norske løsningen er i tråd med retningslinjene for statsstøtte og dermed lovlig.

– Jeg er svært fornøyd med at ESA har godkjent den norske NOx-løsningen, med en kombinasjon av avgift og avtale med næringslivet. Jeg har store forhåpninger til at vi nå skal få til de utslippsreduksjonene som er nødvendig for at Norge skal overholde NOx-forpliktelsen i Gøteborgprotokollen, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Staten og Miljøverndepartementet inngikk i mai 2008 en avtale med 14 næringsorganisasjoner om reduksjon av utslippene av nitrogenoksider (NOx). Organisasjonene skal bidra til at Norge overholder NOx-forpliktelsen i Gøteborgprotokollen gjennom å sørge for at de årlige NOx-utslippene reduseres med 30.000 tonn innen utgangen av 2011. Virksomheter som slutter seg til avtalen vil få fritak for NOx-avgift ut 2010.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger