Grønt lys for ny Wisting-brønn

Publisert 24. mars 2014

OMV får gå i gang med 7324/7-2 .,OMV traff blink i Wisting Central i PL 537 i høst, men måtte konstatere at den andre brønnen i lisensen, Wisting Alternative, var tørr . Nå har operatøren fått Petroleumstilsynets velsignelse til å gå i gang med enda en brønn i lisensen: 7324/7-2 Wisting Main.

LES OGSÅ: Wisting gir håp for Hoop

Brønnen er lokalisert 262 km nord-nordvest for Nordkapp, og 182 km sørøst for Bjørnøya. Vanndypet på lokasjonen er ca. 418 meter.

Wisting Main skal teste Realgrunnen subgruppe (Stø-, Tubåen- og Fruholmenformasjonene), for så å avslutte brønnen etter å ha boret inn i Intra Snaddformasjonen. Total dybde for brønnen er 1700 meter.

Mens de to forrige Wisting-brønnene ble boret med «Leiv Eiriksson», tar OMV denne gangen i bruk semien «Transocean Barents». Oppstarten var opprinnelig planlagt før utgangen av mars, men da riggen nylig gikk i gang med et 47-dagersprogram for GDF Suez er tidligste, realistiske spud-tidspunkt i slutten av april. Varighet av operasjonen er anslått til omtrent 52 dager, avhengig av funn.

OMV er operatør i PL 537 med 25 prosent. Partnerne i lisensen er Idemitsu (20 prosent), Petoro (20 prosent), Spring Energy (20 prosent) og Statoil (15 prosent).

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger