Grønt lys for oppstart av Troll fase 3

Foto: Øyvind Gravås/Even Kleppa, Equinor
Publisert 3. juli 2021

Rettighetshaverne i Troll nord i Nordsjøen får samtykke til å starte opp innretninger og modifikasjoner knyttet til Troll fase 3-prosjektet.

Prosjektet er en videreutvikling av Troll-feltet og skal utvinne gassen fra Troll Vest.

Utbyggingsløsningen operatøren Equinor og partnerne har valgt omfatter to havbunnsrammer med åtte gassbrønner som er knyttet opp mot Troll A-plattformen. Brønnstrømmen fra disse brønnene føres til Troll A gjennom en ny 36 tommer rørledning, for videre kompresjon og eksport via eksisterende infrastruktur.

Utvinnbare reserver fra Troll fase 3, hovedsakelig gass, er beregnet til om lag 2,2 milliarder fat (350 millioner standard kubikkmeter) oljeekvivalenter.

– Troll er en kjempe på norsk sokkel. Feltet leverer så mye som 7 prosent av Europas daglige etterspørsel etter gass, og Troll fase 3 vil bidra til å opprettholde et høyt produksjonsnivå i lang tid fremover, kommenterer Wenche Tjelta Johansen, leder i Lisensforvaltning.

Rettighetshaverne har investert vel 8 milliarder kroner i Troll fase 3, som etter planen skal produsere i minst 30 år. Troll fase 3 skulle blitt satt i drift i vår, men på grunn av koronarestriksjonene er oppstarten utsatt til høsten.

Troll ble påvist i 1979, og opprinnelig plan for utbygging og drift (PUD) ble godkjent i 1986. Planen ble oppdatert i 1990 for at gassprosesseringen skulle flyttes til Kollsnes-terminalen. Feltet ble satt i produksjon i 1995.

Siste fra forsiden

Ventyr har signert kontrakten for Sørlige Nordsjø II

+

Oppdaterer med flere nye avtaler for Transocean-rigger

Vår Energi har gjort oljefunn i Nordsjøen

+

Trenger flere svar – returnerer til Heisenberg-funnet

Brann på Statfjord A

+

Skal bore pilotbrønner på Lunde og Ørn

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger