Grønt lys til Onyx South

Publisert 13. mars 2013
Oljedirektoratet (OD) har gitt Shell tillatelse til å bore letebrønn 6406/9-3 i Norskehavet.

,

Letebrønnen ligger på rundt 298 meters havdyp i lisens 255 , og vil ligge omkring syv kilometer fra Linnorm -funnet ( 6406/9-1 ).

Operatøren har sikret seg semien «Transocean Barents» til boringen, og brønnen er planlagt påbegynt i løpet av første kvartal 2013; når Repsol er ferdig med sin letebrønn 7218/11-1 Darwin i lisens 531 . Operasjonene er estimert å strekker seg over 102 dager, og riggen skal bore til en vertikal dybde på 5.340 meter, målt fra boredekket.

Formålet er å finne tilleggsreserver til Linnorm, men i letelingua utrykkes dette som at «brønnen skal kartlegge hydrokarbonpotensialet i Lower Ile-, Tofte- og Lower Tilje-formasjonene.» Forventetede hydrokarboner er gass og lett kondensat. Prospektet liger i et høytrykk- og høy temperatur- reservoar, og boring vil følgelig være underlagt HPHT-prosedyrer.

Ved funn vil brønnen bli grundig testet, og operatøren har beregnet opptil 87 dager på denne testen. I den forbindelse kan det være interessant å vite at ved bruk av det planlagte testutstyret og med de planlagte dysene, vil forbrenningen av gassen være oppe i 99,9 prosent. Utreise og logistikk vil under borekampanjen skje fra Kristiansund og Vestbase.

Lisens 255 ble tildelt 12. mai 2000 i den 16. konsesjonsrunden på norsk sokkel. Dette er den sjette brønnen som blir boret i lisensens areal.

Partnerne i PL 255 er Shell (operatør, 30 prosent eierandel), Petoro (30 prosent), Statoil (20 prosent) og Total (20 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger