Publisert 4. februar 2000

Seadrill-riggen «West Phoenix» har fått samsvarsuttalelse fra Petroleumstilsynet (Ptil). Dermed er den første i en bølge nye, flyttbare installasjoner godkjent for norsk sokkel.

– Vi ser veldig positivt på at det blir en modernisering av boreinnretningene som skal operere på norsk sokkel. Samtidig er det viktig at disse innretningene møter kravene til sikkerhet og bidrar til forbedring av sikkerhetsnivået på norsk sokkel. Petrolemstilsynet har derfor vært i tett dialog med boreentrepenører som har vedtatt å bygge nye rigger myntet på norsk sokkel sier tilsynsdirektør Finn Carlsen.

De siste årene har det vært mangel på flyttbare rigger til leteaktivitet på norsk sokkel, men prognoser viser at syv-åtte nye rigger er på vei inn på det norske markedet i løpet av de neste årene, skriver Ptil.

«West Phoenix» er en sjettegenerasjons halvt nedsenkbar plattform som kan bore på opptil 3000 meters havdyp og kan bore ned til 9000 meters dyp. Riggen skal operere på en treårskontrakt for Total. Plattformens første oppdrag er en avgrensingsbrønn på Victoria-prospektet i lisens 211. Det skal starte opp relativt tidlig til høsten, og Total har håp om gassfunn.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger