Publisert 4. februar 2000

Nexen traff grunn gass under pilotboring på Ronaldo-prospektet forrige tirsdag. Plugget brønn, flyttet rigg og dårlig vær har sammen forsinket leteboringen fem-seks dager.

«Songa Delta» borer på Ronaldo.
Foto: SONGA OFFSHORE

– Vi boret et pilothull, som er langt tynnere enn en vanlig letebrønn, fordi vi var redd for å treffe på store steiner og grunn gass – som det er erfaring med i området rundt Ronaldo, sier direktør for forretningsutvikling og myndighetskontakt i Nexen, Terje Holm, til Oilinfo.

På rundt 500 meters dyp gjennomførte Nexen en strømningstest tirsdag 22. februar. Det ble da observert små mengder grunn gass. Selskapet observerte brønnen fra 14.30 til 16.30 med kun sjøvann i borehullet. Etter hvert økte tendensen, og selskapet pumpet derfor ned drepeslam.

Deretter ble pilothullet sementert igjen, og riggen «Songa Delta» flyttet 25 til 30 meter for å bore et nytt pilothull. Da piloten var boret ned til rundt 500 meter, støtte selskapet på en ny grunn gasslomme. Nexen trykkavlastet gassen i henhold til prosedyrer, og borer nå med 36″.

– Kombinert med dårlig vær tapte vi kanskje fem til seks dager i forhold til opprinnelig tidsskjema, sier Holm, og avdramatiserer situasjonen.

– I pilothull nummer to var det lite gass, nesten uten trykk. Det er omtrent som å åpne en Cola-boks, og vi håndterte situasjonen etter prosedyren, sier han.

Ronaldo-prospektet ligger nordøst for Heidrun-feltet i PL 434 i Norskehavet. I utgangspunktet var det satt av 72 dager til jobben, og brønnen skal bores til et dyp av 2.629 meter. Partnerne i PL 434 er Nexen (operatør, 49 prosent), Concedo (21 prosent), Noreco (20 prosent) og E.ON Ruhrgas (10 prosent).

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger