Publisert 4. februar 2000

«Transocean Leader» har truffet på grunn gass under boring av en produksjonsbrønn på Statoils Morvin-felt. Nå søker Statoil om å få slippe ut mer borekaks nær kaldtvannskoraller.

TRAFF GRUNN GASS: «Transocean Leader».
(Foto: TRANSOCEAN)

Under boring av brønnen 6506/11-A-2H traff boret på en lomme med grunn gass.

– Denne sikkerhetskritiske hendelsen medfører at topphullet på brønnen må bores på nytt fra en ny slisse på brønnrammen, skriver Vidar Skjerdingstad, oppdragsleder for Morvin-prosjektet hos Statoil, i et brev til Statens Forurensingstilsyn (SFT).

Behovet for å bore mer fører også til at selskapet regner med å måtte slippe ut mer borekaks enn det selskapet i utgangspunktet søkte om i sin utslippstillatelse. Selskapet regner blant annet med at boringen av et nytt topphull vil føre til utslipp av 1.086 tonn borekaks mer enn man opprinnelig planla. Dette borekakset vil ifølge SFT bli deponert på havbunnen, og boreoperasjonen vil vare i 10 døgn lenger enn opprinnelig planlagt.

I området rundt Morvinfeltet ligger det store mengder kaldtvannskoraller, men overvåkningen av koraller som har blitt utført nær brønnene til Statoil kan tyde på at korallene er mer robuste overfor partikkelforurensing enn en tidligere har antatt.

– Miljøundersøkelser foretatt så langt viser i følge Statoil at borekaksen fra de første brønnene som er boret på feltet spres over et mindre område på sjøbunnen enn det som var forutsatt før operasjonen startet, skriver SFT.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger