Publisert 19. juni 2013

Tirsdag ble plattformdekket til Gudrun kjørt ut på lekteren ved verftet i Haugesund., Prosjektdirektør for Gudrun i Statoil, Ståle Nordal. (Foto: Øyvind Sætre/Aibel)

– Dette er den siste store marine operasjonen for Aibel i Gudrun-prosjektet. Vi har gjort et skikkelig godt stykke arbeid for å komme så langt som i dag, sier prosjektdirektør i Aibel, Jon Garborg.

– Da arbeidet startet stod deler av plattformdekket ut over sjøen. Trailere ble satt under dekket, og lekteren ble ballastert for at trailerne skulle få riktig last. 12.000 tonn med plattform og fundamenter ble så flyttet 80 meter. Nærmere 1.800 hjul, fordelt på 440 akslinger, måtte til for å få giganten ut på lekteren, skriver Aibel på sine hjemmesider.

– Fantastisk
Ståle Nordal, prosjektdirektør for Gudrun i Statoil, var også fornøyd.

– Ja, for en fantastisk dag. Solen skinner, det er mye folk her, og vi er så nære vi kan komme før Gudrun skal ut i havet, sier han.

– HMS-statistikken i Gudrun-prosjektet er veldig bra. Vi er stolte av den jobben som blir gjort her i Haugesund. Dette er og vil bli en suksess-historie.

Seiler i juli
Gudrun ble trillet ut av Nordsjøhallen i april. De siste månedene har blitt brukt til testing, ferdigstillelse og overlevering av systemer. Utseiling blir trolig mellom 17. og 24. juli.

– Fortsatt gjenstår noen uker med knallhard jobbing for å få alle detaljer på plass. Slik det ser ut nå så kommer vi til å levere dekket til Statoil som planlagt, sier Garborg.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger