Gulf Offshore-kontrakt til MCP

Publisert 26. september 2013

Tre fartøy i drift på norske sokkel skal få løsninger som gir mannskapet mobildekning og internett-tilgang.,Maritime Communications Partner (MCP) har inngått en kontrakt med Gulf Offshore for levering MCPs nye kommunikasjonsløsninger for offshoremarkedet. Det skriver MCP i en melding.

Halvparten av flåten til Gulf er først ute med MCPs nye avanserte kommunikasjonsløsninger. MCPs teknologi sikrer bedre kommunikasjon ved at skipene i større grad bruker GSM- og ICE-nettet, og blir mindre avhengig av dyr satellittkommunikasjon.

– Det er en sann glede å være det første rederiet som tilbyr sitt mannskap en fullverdig Internett- og mobildekning i Nordsjøen. Dette skal gi en hyggeligere tilværelse om bord ved at mannskap kan holde kontakten med kjente og kjære. Samtidig sikrer vi våre kunder muligheten til enklere, raskere og billigere å kommunisere med skipene de har leid inn, sier COO i Gulf Offshore, Erik Utne Eikerhaugen.

– MCPs løsninger vil gi oss raskere og mer stabil dekning i områder der man tidligere har måttet bruke kostbar satellittkommunikasjon. Vi får bedre kostnadskontroll og mulighet til å fordele kostnader der de hører hjemme – internt og eksternt, sier Utne Eikerhaugen.

Allerede installert
Avtalen har en varighet på tre år, og det første skipet har allerede fått løsningene installert. Gulf er med det landets første aktør som gir sitt mannskap muligheten til å få de samme kommunikasjonsmulighetene til sjøs som på land.

– Det er tøff konkurranse om den beste arbeidskraften. Mannskap har forventninger om gode kommunikasjonsløsninger og redere vil med dette finne det lettere å tiltrekke seg og beholde det mest kompetente mannskapet. En stor del av lønnsomheten avhenger av at vi beholder arbeidsstyrken. I tillegg er det flott at en lokal leverandør er først med slike tjenester, og vi er glade for å være blant MCPs første kunder på dette, forteller Utne Eikerhaugen.

Tjenesten gir dekning gjennom MCPs eget globale nett og integrasjon med ulike andre nett som GSM, ICE og VSAT. Skipet vil koble seg på det mest egnede og rasjonelle nettet avhengig av lokasjon. MCPs unike løsning gjør at skipene automatisk kan koble seg på landbaserte nett inntil 50 nautiske mil fra land og installasjoner i Nordsjøen. Skipene får økt båndbredde fra det mest kostnadseffektive, stabile og beste nettet. Unike funksjoner gjør at data komprimeres, Internett-trafikk filtreres og datatrafikk prioriteres etter viktighet.

– Gjennombrudd for MCP
– Vi er svært fornøyd med å ha signert denne avtalen med Gulf Offshore Norge. Det er et gjennombrudd for MCPs offshoresatsing og bekrefter at våre tjenester møter et behov i markedet, sier administrerende direktør i MCP, Eivind Madsen.

– Våre nye løsninger lanseres nå i hjemlige strøk før vi satser globalt, avslutter han.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger