Publisert 4. februar 2000

Aker Solutions har fått tildelt en FEED-kontrakt på oppgradering av borefasilitetene på Gullfaks A. Kontrakten med StatoilHydro har en verdi på 50 millioner kroner.

– Dette er et viktig prosjekt for Aker Solutions, og av strategisk viktighet for vår posisjon innen markedet for boreoppgradering. Vi er veldig fornøyd med å ha demonstrert at vi er godt posisjonert i dette voksende markedet. Dette prosjektet faller solid innen vår kjernekompetanse, sier president for vedlikehold og modifikasjon i Aker Solutions, Stian Vemmestad, i en pressemelding.

FEED-kontrakten (Front End Engineering and Design – eller teknisk forstudie) omfatter forstudie i forbindelse med nytt utstyr som skal bidra til økt borekapasitet og modifikasjon av eksisterende offshoreinstallasjoner.

Studien skal vurdere muligheten for å oppgradere borekapasiteten til å nå ti kilometer, inkludert tungløft for å installere en ny derrick. Forstudien skal også inkludere forbedringer innen helse, miljø og sikkerhet.

– Arbeidet med kontrakten starter umiddelbart, og FEEDen skal være fullført i april 2010, skriver selskapet.

Studien skal gjennomføres av Aker Solutions avdelinger i Kristiansand og Bergen, og er signert datterselskapet Aker Offshore Partner.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger