Publisert 4. februar 2000

Statoil har gjenopptatt produksjonen på Gullfaks C, etter at plattformen har vært nedstengt siden 19. mai i år på grunn av trykkproblemer.

Siden hendelsen 19. mai i år har aktiviteten om bord vært konsentrert om å plugge brønnen C-06 systematisk nedenfra og oppover.

Statoil mistet en av barrierene i brønnen under hendelsen 19. mai, og det var usikkerhet rundt integriteten til den gjenværende barrieren. Derfor ble produksjonen fra plattformen stengt ned.

– Vi har nå montert tre sementplugger og en mekanisk plugg i brønnen. Dette isolerer mot reservoaret og høytrykksonen i Shetland/Lista-formasjonen. Barrierene er nå intakte, og vi har gitt klarsignal for normalisering, sier Rune Gaasø, fungerende direktør for bore- og brønnoperasjoner på Gullfaks.

Statoil har identifisert et hull i et foringsrør på 1.400 meters dyp. Brønnen er likevel stabil og har ingen lekkasje. Nå starter arbeidet med å tette hullet før Statoil forlater brønnen midlertidig, og legger til rette for gjenbruk av brønnslissen.

Det er utarbeidet en detaljert oppstartsplan for Gullfaks C, og selskapet har nedsatt en granskningsgruppe som skal undersøke hendelsen 19. mai. Rapporten fra gruppen skal danne grunnlaget for videre læring og robustgjøring av brønnkonstruksjoner.

Hendelsen 19. mai er den tredje i rekken hvor det har oppstått trykkendringer eller gasslekkasjer fra samme brønn.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger