Publisert 26. juni 2007

Gunnar Berge trekker seg som direktør i Oljedirektoratet for å bli ny styreleder i Petoro AS. Letedirektør Bente Nyland i OD tar over som fungerende oljedirektør.

petro.no

– Jeg er nå inne i mitt andre åremål som oljedirektør. Jeg kunne selvsagt sittet perioden ut, men fant ut at tiden nå var inne for nye oppgaver, sier Gunnar Berge til petro.no

– Oljedirektoratet står foran en stor uskifting i ledergruppen. Den prosessene kan best og mest korrekt utføres med en ny oljedirektør på plass. Dessuten har jeg vært ansatt i OD i ti og et halvt år.

Åremålet som oljedirektør utløper ved utgangen av 2008. Halvannet år før tiden ba Berge selv Olje- og energidepartementet (OED) om avløsning.

– Ja, det var jeg som ba om å få nye oppgaver. Det skjedde for kort tid siden. Jeg sa til OED at jeg kunne tenke meg oppgaver som gir meg litt mer fritid.

Berge forlater Oljedirektoratet til fordel for vervet som styreleder i Petoro, selskapet som forvalter statens eierandeler på norsk sokkel.

Berge avviser at fusjonsprosessen mellom Statoil og Hydro har vært en medvirkende årsak til valget om å gå av. Berge har ved flere anledninger gått offentlig ut og kommentert fusjonen.

– Nei, avgjørelsen har ingenting med fusjonen å gjøre, sier Berge.

Statsekretær Anita Utseth i OED bekrefter at det var Gunnar Berge selv som ba om avløsning.

— Det er Gunnar Berge som har tatt initiativet til dette. I og med at han går inn som styreleder i Petoro, sier det seg selv at departementet har visst om dette en stund. Men hvor lenge vil jeg ikke kommentere, sier statsekretær Anita Utseth i OED.

For de ansatte i Oljedirektoratet kom beskjeden overraskende. De ble informert på et allmøte i morgentimene i dag, forteller pressetalskvinne Eldbjørg Vaage Melberg.

– Vi visste ingenting om dette på forhånd. Vi hadde regnet med at Gunnar Berge satt ut åremålet sitt. Når han da plutselig og etter eget ønske, bestemmer seg for å gå av kommer det selvsagt svært ovverraskende på oss, sier hun til petro.no.

Gunnar Berge ble ansatt som oljedirektør allerede i 1990. Han tiltrådte likevel ikke stillingen før i 1997, før perioden som stortingsrepresentant for Ap og tiden som kommunal- og arbeidsminister var over.

– Som oljedirektør har Gunnar Berge ledet Oljedirektoratet på en svært god måte.
Oljedirektoratet har i hans periode hatt en høy profesjonell standard og legitimitet, og står for et helhetsperspektiv på petroleumsvirksomheten i en tid da mange ulike institusjoner er delansvarlige for virksomheten, sier olje- og energiminister Odd Roger Enoksen i en pressemelding.

Bente Nyland, ODs direktør for leting, blir sittende som fungerende oljedirektør mens stillingen lyses ut.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger