Publisert 4. februar 2000

Habu Services har sikret seg en kontrakt med Aker Solutions for levering av trykkontroll til en verdi av 35 til 40 millioner kroner. Dette er en av de største kontraktene noensinne innen sitt område.

HABU SERVICES: F.v.: Stian Krag, Arild
Ferkingstad og Geir Magne Johnsen sikret seg en
av de største kontraktene innen trykkontroll noen
sinne.
(foto: HENRIK SALTHE)

Kontrakten ble tildelt i forbindelse med Aker Well Services sin kontrakt med StatoilHydro innenfor mekaniske wireline tjenester på StatoilHydro-opererte felt, og mobile boreenheter på norsk sokkel.

– Dette har vi jobbet lenge for, og vi ser nå resultatet at mye jobbing det siste året, sier operasjonssjef i Habu Services, Geir Magne Johnsen, til Oilinfo.

Kontrakten, som er en av de største noensinne inngått innen denne type utstyr på norsk sokkel, innebærer at Habu Services og søsterselskapet Phuel Oil Tools i Aberdeen skal levere utstyr innen trykkontroll i en toårsperiode med oppstart i november 2009.

– Kontrakten gir oss det løftet vi trenger for å bygge selskapet videre, også med tanke på aksept i markedet og at vi har bevist at vi kan konkurrere mot de store, sier Johnsen.

Habu, i samarbeid med Phuel, har videreutviklet det tradisjonelle trykkontrollutstyret med hovedfokus på å levere innovativt ustyr som skal redusere operasjonskost samtidig som det forenkler arbeidsoperasjonen for offshore-operatørene. Dette vil igjen medføre en sikkerhetsgevinst, ifølge Habu Services.

Selskapet skal blant annet levere en helt ny BOP med en design som både reduserer leveringstiden og livstidskostnadene på utstyret.

– Kontrakten har både sikret arbeidsplasser i begge firma, men også gitt oss muligheten til å se etter flere kloke hoder til bedriften, sier Johnsen, og oppfordrer aktuelle kandidater til å ta kontakt med firmaet.

Habu Services har for tiden seks ansatte, men har som mål å øke til rundt 10 – 15 personer i løpet av halvannet år.

– Vi kommer til å bygge selskapet opp, stein for stein. Men vi ønsker å bygge bedriften til å bli mye større enn i dag, sier Johnsen til Oilinfo.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger