Publisert 4. februar 2000

Norsk Industri har ansatt tidligere leder i Senterpartiet åslaug Haga som prosjektleder for fornybar energi. Haga tiltrer stillingen 1. oktober.

– Det dreier seg om et tre års engasjement, sier administrerende direktør i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, i en pressemelding. Han er meget glad for at Haga takket ja.

– åslaug Haga er en stor ressurs. Hun har mye å bidra med, hun er miljøengasjert og internasjonalt orientert og dette med fornybar energi er en sektor der norsk leverandørindustri har store muligheter til å utvikle produkter og tjenester som gjør Norge til et foregangsland. Vår oljebaserte leverandørindustri eksporterer for mer enn 90 milliarder kroner i året. Miljøteknologien kan bli en tilsvarende eksportsuksess for Norge, legger Lier-Hansen til.

49 år gamle åslaug Haga var olje- og energiminister i perioden 21. september 2007 til 19. juni 2008. Den tidligere Senterpartilederen er fremdeles motstander av norsk EU-medlemskap, heter det i meldingen, men Haga skal ikke legge skjul på at hun er imponert over EU-landenes politikk innen miljø og klima.

– Både som politiker og tidligere UD-diplomat har Haga jobbet tett på Brüssel-miljøet og EU. Denne kompetansen blir det god bruk for i den nye jobben, mener Lier-Hansen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger