Publisert 17. desember 2007

Olje- og energiminister Åslaug Haga er urolig for timeplanen for CO2-rensing på Mongstad. Men hun håper Eftalandenes kontrollorgan ESA kan forskuttere en sannsynlig politisk utvikling i EU.,
For å holde timeplanen for det første trinnet for CO2-rensing på Mongstad, må investeringsbeslutninger tas første kvartal 2008.

Men statens engasjement for CO2-rensing på Mongstad skaper problemer knyttet til gjeldende regelverk for Eftalandenes kontrollorgan ESA.

Håper ESA kan utvise
skjønn. Foto: Øyvind Mitdttun

– Vår utfordring er at vi ligger i forkant av EU med å konkretisere prosjektet, sier olje- og energiminister Åslaug Haga til magasinet Norsk sokkel utgitt av Oljedirektoratet.

Hun konstaterer at det er sjelden at en senterpartist uttrykker sympati for ESA, men utrykker forståelse for at dette er krevende.

– Det er lovendringer på trappene i EU, men disse kommer neppe tidsnok for de beslutningene som må fattes om Mongstad. Jeg håper imidlertid at ESA vil ta høyde for at det er svært stor interesse for å få dette på plass, og at ESA får ryggdekning til å utøve et skjønn til fordel for det som blir en sannsynlig politisk utvikling i EU, sier hun til magasinet.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger