Publisert 12. desember 2007

– Utslipp av denne typen skal ikke forekomme og det er sterkt beklagelig at det har skjedd, men heldigvis går oppryddingen helt etter planen, sier olje- og energiminister Åslaug Haga til NTB.

Hun sier det er StatoilHydro som har ansvaret for å rydde opp. Selskapet leder aksjonen og har så langt rekvirert tre forskjellige systemer fra Norsk Oljevernforening for operatørselskap (NOFO) som er satt inn i arbeidet med å rydde opp.

– Det er Kystverket som har tilsynet med oppryddingsaksjonen og SFT har stilt sin ekspertise til disposisjon. Det har vært fly på vingene og rapporten fra inspeksjonen har vært tilfredsstillende, sier Haga.

– Når først galt har skjedd, går i hvert fall oppryddingen slik den skal, sier statsråden.

Foto: Øyvind Midttun

Miljø- og utviklingsminister Erik Solheim er ansvarlig for å stille beredskapskrav til privat virksomhet, som har den primære beredskapsplikten.

– Jeg ser dette som en uønsket og bekymringsfull hendelse, og vil følge utviklingen nøye sammen med Statens forurensningstilsyn, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Fiskeri- og kystministeren er ansvarlig for statens håndtering av akutt forurensing herunder oppsamling av oljesøl. Kystverket koordinerer statens innsats.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger