Publisert 11. april 2008

Sp-leder Åslaug Haga tar ikke gjenvalg som stortingsrepresentant og går av som partileder om ett år. Men hun åpner for å sitte i regjering også etter stortingsvalget i 2009.,NTB
Sp-leder Åslaug Haga tar ikke gjenvalg som stortingsrepresentant og går av som partileder om ett år. Men hun åpner for å sitte i regjering også etter stortingsvalget i 2009.

– Jeg har vært så heldig å ha hatt Akershus-mandatet i to perioder. Nå stiller jeg ikke til gjenvalg. Og siden jeg ikke tar gjenvalg til stortingsvalget, tar jeg heller ikke gjenvalg som partileder, sa Haga i sin tale til landsstyret i Senterpartiet på Rica Hotell Gardermoen fredag.

Gjerne i regjering
Haga understreker også at hun skal gjøre sitt beste som partiets leder fram til 2009, og at hun gjerne stiller med sin erfaring i eventuelle regjeringsforhandlinger etter valget samme år.

– Jeg skal ikke legge inn årene før det. Hvis den nye partiledelsen ønsker at jeg skal fortsette som statsråd, vil jeg gjerne gjøre det, sa hun.

Haga understreker at tiden som stortingsrepresentant for Akershus har vært fin, men hun føler at det nå er på tide å slippe andre krefter til på Stortinget.

– Nå må andre slippe til. Et levende folkestyre krever maks dedikerte mennesker som er opptatt av å forsvare tillit hver eneste dag, sa Haga.

Kjøkkenhage
– Jeg har sittet i partiledelsen i ti år. Det er riktig å slippe nye krefter til. Og jeg er stolt av at det er folk som er klare til å ta over, sa statsråden.

Hun ser også fram til å få bruke mer tid på seg selv.

– Jeg ønsker mer tid til musikk og til å ha fritid. Mer tid til venner, og jeg skal ha kjøkkenhage, slo hun fast.

Hun har vært Senterpartiets leder siden 2003, og var partiets nestleder før det. Hun er for tiden olje- og energiminister i den rødgrønne regjeringen.

Haga ble innvalgt på Stortinget fra Akershus i 2001. Hun er utdannet statsviter og begynte å jobbe i Utenriksdepartementet (UD) i 1985. Hun var statssekretær i UD og ved Statsministerens kontor i 1997. Mellom 1999 og 2000 var hun kulturminister.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger