Publisert 4. februar 2000

Grenland Group-gründer Hallgeir Skogen selger alle aksjene i Grenland Group og gir seg som konsernsjef i livsverket, samme dag som granskningen av Skogen er behandlet i styret.

Skogen har i høst blitt gransket for påstått trakassering og utilbørlig oppførsel, samtidig som Grenland Group også har hatt problemer med å håndtere et obligasjonslån. Nå er det klart at Skogen forlater selskapet, etter et styremøte tidligere i dag. På det samme styremøtet ble rapporten fra advokat Else Bugge Fougner om Hallgeir Skogen også behandlet.

TREKKER SEG: Hallgeir Skogen.
(Foto: GRENLAND GROUP)

– Styret har tatt rapporten til etterretning og vil ta initiativ til at gjeldende interne rutiner for håndtering av varslingssaker og ansatte blir gjenstand for en gjennomgang og forbedring. Arbeidet vil gjennomføres i samarbeid med representanter for de ansatte, og formålet er å sikre at selskapet til enhver tid driver sin virksomhet i samsvar med arbeidsmiljølovgivningen og corporate governance retningslinjer, skriver styret.

Selger seg ut
Skogens selskap Skogen Investering selger alle sine aksjer i HVS Invest AS, som eier Grenland Group, til HV V Invest Echo AS. Sistnevnte er heleid av investeringsselskapet HitecVision, som eier resten av aksjene i HVS Invest. Aksjene blir solgt for 11 kroner stykket, noe som betyr at Skogen får rundt 115 millioner kroner.

– Hallgeir Skogen har ingen kommentar ut over det som står i børsmeldingen, sier Hallgeir Skogens pressetalsmann, Kåre Fostervold, til E24.

I børsmeldingen sier han:

– Lykke til
– Dette er en god løsning for alle aksjonærer. Den gjør det mulig å ha fokus på videre vekst for Grenland Group med over 1100 dyktige medarbeidere. Det har vært en fantastisk reise i å bygge selskapet, jeg har lagt igjen mye av sjela mi her, og jeg ønsker alle ansatte lykke til videre, sier Hallgeir Skogen.

HitecVision sier på sin side at dette ikke har vært en ønsket løsning, men at investorene nå er glade for å ha kommet fram til en enighet.

– Vi er glade for at vi nå har kommet til enighet med Skogen Investering AS og Hallgeir Skogen, i all vennskapelighet, noe som er til det beste for selskapet. Vi ser nå frem til å bidra til at Grenland Group kommer seg igjennom det som har vært en vanskelig periode, slik at selskapet kan fokusere på å videreutvikle det vi mener er en god og spennende virksomhet. Vi takker Hallgeir Skogen for hans meget verdifulle bidrag som gründer og konsernsjef i Grenland Group gjennom mange år, sier Pål M. Reed i HitecVision.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger