Publisert 4. februar 2000

Halliburton har søkt Statens forurensingstilsyn (SFT) om tillatelse til å behandle oljeemulsjoner og vaskevann, boreslam, borekaks og prosessvann fra plattformer på Tananger i Sola kommune.

Halliburton søker om tillatelse til å motta, mellomlagre og behandle oljeemulsjoner og vaskevann, mineraloljebasert boreslam og borekaks og prosessvann fra boreplattformer i Nordsjøen. Dette er nå kunngjort av SFT, og frist for å komme med kommentarer til søknaden er satt til 10. november.

40.000 tonn slam og kaks
Selskapet skriver i søknaden at de ønsker å behandle 5.000 tonn oljeemulsjon og vaskevann, 40.000 tonn mineraloljebasert boreslam og borekaks og 5.000 tonnprosessvann i året ved anlegget.

– Oljeboringsavfallet vil bli behandlet kjemisk, termisk og biologisk ved nytt planlagt anlegg på Asco Base på Tananger i Sola kommune. Søknaden omfatter også mellomlagring og behandling av eget prosessvann fra behandlingsprosessene ved anlegget, skriver SFT i en pressemelding.

På kaien
Anlegget vil ligge rett ved kai, og avfallet vil transporteres med truck eller i rør til anlegget, i tillegg til at det kan forekomme mottak med bil.

– Avfallet vil bli behandlet med formål å gjenvinne væsker eller komponenter av væsker for gjenbruk i oljeboringsvirksomhet. Videre vil etablering av nytt anlegg ved ilandføringspunktet for avfallet kunne redusere transporten av farlig avfall, melder SFT.

Anlegget vil slippe ut organisk stoff og mindre mengder med metaller og tungmetaller til Risavika, og Halliburton søker om driftstid 24 timer i døgnet, 365 dager i året.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger