Publisert 4. februar 2000

Et knippe av oljegiganten BPs største aksjeholdere har ytret ønske om å selge unna rundt halvparten av selskapet som en del av en «radikal omstrukturering». Verdier for 150 milliarder kroner er allerede solgt unna.

BP fikk på alle mulige pukler etter katastrofen i Mexicogulfen i april i fjor, og så seg derfor nødt til å selge unna verdier for omkring 150 milliarder kroner for å være i stand til å betale for slukningsarbeidet og skadeerstatningene som fulgte.

Nå rapporterer den britiske avisen Sunday Times at selskapets ti største aksjonærer har ytret ønske om å selge unna ytterligere verdier, verdt rundt 30 milliarder kroner.

En av investorene uttaler til avisen at » nylige salg av andeler viser at det er kjøpere der ute, og dette er en fantastisk mulighet til å revitalisere selskapet».

Forslaget er kanskje kontroversielt, men er samtidig ikke i konflikt med uttalelsene til selskapets konsernsjef Bob Dudley, som i juli i fjor uttalte at BP kom til å komme ut av krisen som et «mindre, men mer fornuftig selskap».

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger