Halvert skatt på skifergass

Publisert 22. juli 2013

Storbritannia med massiv skattelette for skifergassutvinning.,I et nytt forslag til skattelovgivning for skifergass, vil den britiske regjeringen senke skatten for selskaper som driver skifergassutvinning til 30 prosent. Dette er mer enn en halvering av den eksisterende skatten på konvensjonelle hydrokarboner på britisk sokkel, som i dag er på 62 prosent, melder Rigzone.

Denne skatteletten er forventet å trigge investeringer i eksisterende skifergassfelt på USD 21 milliarder i 2013, mener det britiske finansdepartementet, HM Treasury.

Samtidig har departementet bekreftet at de vil legge fram ”en robust plan” som skal sikre at lokalsamfunnene får økonomiske ringvirkninger av skifergassvirksomheten, gjennom at operatørselskapene betaler kommunene USD 150.000 per frackede letebrønn, og minst én prosent av den totale omsetningen.

– Skifergass er en ressurs med et enormt potensial til å styrke landets energimix, sier Chancellor George Osborne.

– Vi vil legge forholdene til rette for at industrien kan lete og realisere det potensialet på en måte som gir lokalsamfunnene muligheten til å få del i verdiskapningen. Dette nye skatteregimet, som skal bli det beste i verden for skifergasselskaper, vil bidra til det. Jeg vil at Storbritannia skal bli en leder i skifergassrevolusjonen, fordi det har potensial til å skape tusenvis av arbeidsplasser og holde energiregningen nede for millioner av mennesker, sa han.

I juni anslo British Geological Survey at landet har reserver på 36.000 milliarder kubikkmeter, tilsvarende 27 Troll-felt, men ga ingen estimater på hvor mye av dette som er utvinnbart.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger