Halvorsen Group kjøper IPE

Publisert 21. august 2014

Halvorsen Group AS styrker datterselskapet Halvorsen Offshore AS gjennom oppkjøpet av aksjemajoriteten i IPE AS.,Oppkjøpet styrker Halvorsens kompetanse innen instrumentering, styringssystemer og kjemiske injeksjonssystemer for skip, rigger og FPSOer.

Søgnebaserte IPE er leverandør av elektroinstrumenteringsløsninger til et bredt spekter av kunder innen olje, gass og maritime næringer. Produktene og tjenestene utfyller Halvorsen Offshore sin eksisterende produktportefølje, og vil bidra til å øke konsernets evne til å levere komplette prosess-systemer, ifølge selskapet. Oppkjøpet skaper også en naturlig start på Halvorsens strategiske satsning i Kristiansand- og Søgneregionen.

Med på kjøpet av IPE følger 16 ingeniører og tekniske spesialister med lang erfaring fra offshoreindustrien.

– Vi gleder oss over å ha fått IPE med på laget, sier Frode Olsen, administrerende direktør i Halvorsen Offshore.

– De siste årene har IPE vært en viktig bidragsyter på flere av Halvorsen Offshore sine største leveranser, og vi kjenner organisasjonen godt. Selskapet bringer komplementære ingeniørtjenester til vår eksisterende tjenesteportefølje, spesielt innenfor elektroinstrumenteringsdisipliner. De ansatte har bred erfaring fra olje og gass, rigg og prosess, og vi har svært god erfaring med dem. Nå ser vi fram til å investere og vokse i regionen, sier han.

– Ved å bli en del av Halvorsen Group får IPE utnyttet sin kompetanse på tvers av en bredere kundebase. Vi tar med oss et godt nettverk og en sterk track record innen elektro instrumentering. Fremover vil vi fokusere på vekst og rekruttering av flere dyktige medarbeidere i vår region, sier daglig leder i IPE, Trond Larsen.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger