Publisert 4. februar 2000

(Hammerfest) Letesuksessen i Barentshavet i år og signeringen av en delelinjeavtale kom selvfølgelig opp da fylkesordfører Runar Sjåstad da han tirsdag innledet Industripolitisk konferanse 2011 i Hammerfest.

IKKE GLEM FISKEN: Fylkesordfører i Finnmark, Runar
Sjåstad, sier man ikke må glemme viktigheten av fisk midt
i all oljesuksessen (Foto: Bjørn Tore Bjørsvik)

Til tross for et godt petroleumsår i barentsregionen, lar ikke den jordnære fylkesordføreren seg blende, men konstaterte innledningsvis at fremdeles var det slik at fiskeriene skaper flest arbeidplasser og omsetning i vårt nordligste fylke.

– Fisk er fremdeles den viktigste næringen for Finnmark, slo han rolig fast, før han gikk videre med å fortelle om energifylket Finnmark.

– Vi har stort vindpotensial i fylket, og har også hatt et år med store funn, sa han, med adresse til Skrugard og Norvarg.

– Videre har vi Goliat under utvikling, og vi har endelig fått en delelinjeavtale. Det skjer mye, men jeg tror vi bare har sett begynnelsen. Og vi skal holde trykk på nasjonale myndigheter for å sikre at fylket får noe igjen for de verdiene som skapes, lovet han.

Samarbeid i nord
Sjåstad flagget videre at man i Finnmark var klar over hvilke enorme naturressurser man forvalter både i fylket og i Arktis forøvrig, og signaliserte ingen vilje til å stå med lua i hånda og vente på at sentrale myndigheter skal levere regionens framtid.

Istedet snakket han om industriutvikling på bred front, og samarbeid på tvers av fylkes- og landegrenser i nord.

– Internasjonalt har vi allerede et samarbeid med Murmansk og Arkhangelsk. Vi er også aktive i nordkalottsamarbeidet, og ser muligheter, sa han. Han tok også til orde for å få en ny samarbeidsplattform for fylkene i nord, etter at det såkalte Landsdelsutvalget (de fire nordligste fylkene) brøt sammen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger