Han blir ny letedirektør i Lundin
Pressemelding
20. januar 2020
Foto: Lundin Norway
Han blir ny letedirektør i Lundin
Pressemelding
20. januar 2020

Per Øyvind Seljebotn tar over jobben som letedirektør i Lundin Norway. Han vil fortsatt også å ha ansvar for avdeling for reservoarutvikling som han i dag er direktør for.

Det skriver Lundin Norway på sin egen nettside.

Per Øyvind Seljebotn er utdannet sivilingeniør innen geofysikk. Han har mer 20 års erfaring fra petroleumsindustrien med forskjellige roller innen leting og reservoarutvikling i selskaper som ExxonMobil, Noreco og i Marathon hvor han var letesjef fra 2010 til 2012. Seljebotn har vært i Lundin siden 2012.

Han ser fram til å ta fatt på den nye jobben.

– Det er to grunner til at dette er en av industriens mest spennende jobber. For det første får jeg lede en av verdens mest kompetente leteavdelinger. I tillegg er Lundin et av de mest ambisiøse leteselskapet i Norge hva gjelder teknologi og leteprogram, sier Per Øyvind Seljebotn.

Han tar over letedirektørjobben etter Halvor Jahre som har hatt stillingen de siste fem årene.

-Nå var tiden inne for å gi stafettpinnen videre, sier Halvor Jahre. –Jeg har fått være med på det mest spennende av leting på norsk sokkel gjennom mine ti år i Lundin, og de siste fem som letesjef. Nå skal jeg ta en tenkepause for finne ut hva jeg vil bruke de neste ti årene av arbeidslivet til, sier Jahre.

Få oversikt over kommende letebrønner og feltutbygginger – i Petro Database.