Fra nyttår er han ny toppsjef for Lundin i Norge

Publisert 1. desember 2021

Kristin Færøvik vil fratre sin stilling som administrerende direktør i Lundin Energy Norway 31. desember 2021. Morten Grini overtar.

Grini er for tiden direktør for boring og brønn i Lundin Energy Norway, og har vært medlem av ledergruppen i selskapet siden han ble ansatt i 2017. Han har tidligere jobbet for ExxonMobil i Norge og hatt en lang rekke internasjonale lederstillinger over en periode på 19 år.

− Jeg vil gjerne takke Kristin for syv års engasjement og arbeidsinnsats. Lundin Energy Norway har hatt jevn og sterk vekst under hennes ledelse, fra produksjon av i overkant av 20.000 fat olje per dag til rundt 190.000 fat olje per dag i 2021. Flaggskipet, det egenopererte Edvard Grieg-feltet på Utsirahøyden, har befestet sin posisjon som vertsplattform, og det gigantiske Johan Sverdrup-feltet er satt i produksjon. Selskapet har levert solide resultater gjennom hele hennes lederperiode. Hun har også bygget opp en dyktig ledergruppe som vil være en viktig ressurs for selskapet i tiden framover, sier konsernsjef Nick Walker i Lundin Energy. 

− Vi kjenner Morten veldig godt som svært dyktig teknisk og god leder, og som har gjort en betydelig innsats for Lundin Energy i løpet av den relativt korte tiden han har jobbet hos oss. Jeg ser fram til å jobbe tett med ham i hans nye rolle som administrerende direktør, i det videre arbeidet for å utvikle Lundin Energy til ett av de ledende operatørene på norsk sokkel.

Kristin Færøvik takker av etter å ha ledet selskapet i 7 år.

− Jeg er stolt over å ha videreutviklet Lundins virksomhet i Norge, og over suksessen på Edvard Grieg og Johan Sverdrup. Etter sju år som leder av selskapet er det en glede for meg å gi stafettpinnen videre til Morten. Lundin har fantastiske ansatte, og jeg ønsker både dem og selskapet lykke til i framtiden, sier hun. 

Siste fra forsiden

Intensjonsavtaler for 23 måneders leie av Deepsea Atlantic

Wintershall Dea tildelt ny CCS-lisens: – Skal frakte CO2 fra Europa på skip

+

Forslag om å stanse elektrifiseringen av Melkøya ble nedstemt

Fire selskaper får CCS-lisenser øst for Yme

+

Tre av fire CAT D-rigger med nye kontrakter – også den siste er aktuell for Australia

Transocean Endurance vinner kontrakt i Australia – kan bli borte til 2026

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger