Håper på Castberg-kvalitet i ny brønn

Publisert 28. februar 2014

I morgen starter operasjonene.,I Barentshavet er GDF Suez straks i gang med sin andre Barentshav-brønn; 7218/8-1 Byrkje . Semien «Transocean Barents» kommer fra Det norske og Langlitinden. Ifølge GDF Suez var planen å overta riggen klokken 08.15 fredag 28. februar.

– Riggen er på lokasjon i løpet av fredagskveld og spud av pilothull er mest sannsynlig i løpet av lørdag. Det bruker vi cirka 12 timer på, og vi regner med å spudde Byrkje topphull i løpet av søndag, forteller kommunikasjonsrådgiver Cathrine Andresen i GDF Suez til Petro Media News.

GDF Suez har fått både ODs og Ptils tillatelse til å bore brønnen.

Prospektet ligger på 385 meters havdyp i utvinningstillatelse PL 607 . Lisensen ligger i naboblokken til PL 608 , rundt 65 kilometer fra Skrugard ( Johan Castberg )-funnbrønnen i PL 532 , og operatøren jakter følgelig olje av Skrugard (Johan Castberg)-kvalitet.

«Transocean Barents» skal kartlegge hydrokarbonpotensialet i henholdsvis Kviting- og Kolmule-formasjonene i Kritt-alder: Boremål nummer én er Kviting/Upper Kolmule, og ligger på et vertikalt dyp på 1.837 til 1.905 meter. Boremål nummer to er Lower Kolmule, som strekker seg fra 2.179 til 2.246 meter, mens boremål tre; Kolmule Deep, ligger i intervallet 2.611 til 2.656 meter.

Totalt skal brønnen bores til et dyp på ca. 3000 meter under en 47 dagers operasjon, med forventet oppstart i januar 2014. Det er ikke planlagt noen konvensjonell test. Polarbase i Rypefjord i Hammerfest skal være forsyningsbase for boringen, mens Hammerfest Lufthavn er helikopterbase.

GDF Suez er operatør (60 prosent) med partnerne Concedo (20 prosent) og OMV (20 prosent).

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger