Publisert 4. februar 2000

Kværner Stord forbereder seg på tunge løft, blant annet i forbindelse med Edvard Grieg-prosjektet.

– Kværner signerte i dag kontrakt med finske Konecranes for levering av ny Goliat-kran til anlegget på Stord. Kranen skal stå ferdig i november 2013, melder Kværner.

Ifølge meldingen, forbereder Kværner seg på stor vekst i hjemmemarkedet og besluttet i begynnelsen av mai å investere betydelige midler i anlegget på Stord, deriblant til en ny Goliat brokran.

– Vi har vunnet noen store kontrakter og forventer samtidig vekst i vårt kjernemarked i årene som kommer. For ytterligere å styrke vår konkurranseevne er det viktig med moderne fasiliteter, deriblant økt løftekapasitet, sier Lars Eide, konserndirektør i Kværner.

I tillegg til ny Goliat investeres det i nytt frakteutstyr (multi-hjulere) med totalkapasitet på 1100 tonn, samt oppgradering av kontorer og garderobeanlegg. Det skal også gjennomføres grunnarbeid i tilknytning til kranen.

Den nye brokranen vil ha en løftekapasitet som er mer enn dobbelt så stor som kapasiteten på den eksisterende kranen, med en økning fra 350 tonn til 800 tonn. Operasjonsområdet under den nye kranen vil være 153 meter bredt, sammenlignet med 125 meter under den eksisterende kranen. Den nye kranen vil være totalt 115 meter høy, ifølge selskapet.

– Den eksisterende kranen drar på årene og har vist seg å være en begrensende faktor for å fullt ut utnytte potensialet vårt. Den nye kranen vil muliggjøre gjennomføring av to plattformdekk-prosjekter i parallell, mot ett i dag, sier Eide.

LES OGSå:

8 milliarder til Kværner

– Føles godt at det lages i Norge

Blant oppdragene som skal gjennomføres er blant annet store løft i forbindelse med Edvard Grieg-prosjektet.

– Forberedende aktiviteter er allerede i gang, og grunnarbeidet for utvidelsen av kranens skinnegang og molo forventes å starte denne sommeren. Den nye kranen vil være klar for bruk i begynnelsen av 2014, i tide til de store løftene på Edvard Grieg-prosjektet.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger