Publisert 4. februar 2000

Bjørges utviklingsavdeling ligger ikke på latsiden, og presenterer nå det de kaller en revolusjon innen flammedetektering for offshoremarkedet, utviklet av Tyco Fire & Integrated Solutions.,

NY OG UNIK: Bjørge flammedetektor FV300
(foto: BJøRGE)

Den nye teknologien blir presentert av Bjørges underavdeling Brann og Gass Deteksjon, tidligere kjent som Holta & Haaland Instrumentering.

– Vi er meget stolte av å kunne presentere helt ny og revolusjonerende teknologi for det norske offshoremarkedet. Den nye detektoren skiller seg vesentlig fra de tradisjonelle trippel IR-detektorene som av markedet blir anerkjent som den beste teknologien pr. i dag, sier Olav Tandberg, salgssjef for Bjørges B&G-seksjon.

Nyvinningen er døpt FV300, og består av blant annet 256 infrarøde sensorer om ser etter stråling fra hydrokarbonbrann i det elektromagnetiske IR-spekteret, samt fem vaktkanaler som kompenserer for bakgrunnsstråling. Det gjør den mange ganger mer avansert enn de fleste andre tilsvarende løsninger på market, og gjør den også i stand til å oppdage flere branner i samme område, oppgi størrelse og plassering. Den har også innebygget loggfunksjon, oppvarmet linse, SIL2-sertifisering og selvtest av optikk, samt integrert CCTV-kamera.

Utviklingen av den nye detektoren har tatt fem år, og har de siste årene vært på testing offshore, melder Bjørge B&G.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger