Har fullført Barents-innsamling

Publisert 2. oktober 2014

Statoil og partnerne har sluttført den felles seismikkinnsamlingen i Barentshavet sørøst. Informasjonen vil utgjøre en viktig del av selskapenes beslutningsgrunnlag for 23. konsesjonsrunde., (Illustrasjon: Statoil)

Olje- og energidepartementet oppfordret i fjor oljebransjen til å samarbeide om en ressurseffektiv innsamling av 3D-seismikk fra Barentshavet sørøst. Statoil har vært operatør for et felles prosjekt med 33 deltakende oljeselskaper som siden april har samlet inn seismiske data i det aktuelle området med PGS og WesternGeco som kontraktører.

– Vi er tilfreds med å ha funnet en samarbeidsform som har gitt et godt datagrunnlag og lave innsamlingskostnader. Dette gir grunnlag for å tenke nytt og vurdere nye forretnings- og samarbeidsformer for å senke kostnader og jobbe mer effektivt også andre steder, sier Jan Helgesen, direktør for geofysiske operasjoner i Statoil.

Et av hovedformålene med en felles innsamling var å sikre god sameksistens med fiskerivirksomheten.

– Jeg vil berømme det konstruktive samarbeidet med fiskerne. Med noen få unntak ble de fleste episoder effektivt løst gjennom dialog ute på havet. Det er viktig med god sameksistens mellom to næringer som begge er viktige for verdiskapingen i nord, sier Helgesen.

En rekke oljeselskaper har deltatt aktivt både i planleggingsfasen og i prosesseringsarbeidet. Dette har sikret høy datakvalitet gjennom å utnytte selskapenes samlede faglige kompetanse innenfor geologisk forståelse og seismisk innsamling og prosessering.

Prosesseringen er i gang og endelige data vil være klare for tolkning til høsten neste år. Denne informasjonen vil utgjøre en viktig del av selskapenes beslutningsgrunnlag for 23. konsesjonsrunde. Barentshavet sørøst er det første nye området som åpnes på norsk sokkel siden 1994.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger