Har fullført riggsalg

Publisert 2. mai 2013
Seadrill har solgt sin tender-riggvirksomhet til SapuraKencana.

,

Selskapene opplyste i november i fjor at SpauraKencana betaler USD 2,9 milliarder, tilsvarende 16 milliarder kroner, for riggene som inngår i transaksjonen. 11. februar opplyste Seadrill at de hadde inngått en endelig avtale for salg av tender-riggvirksomheten. Nå bekrefter selskapet at transaksjonen er fullført.

Kjøpssummen omfatter kontanter SapuraKencana-aksjer, all gjeld i tender-riggvirksomheten og Seadrills fremtidige kapitalforpliktelser for nybygg.

De 400,8 millioner aksjene Seadrill nå har mottatt, gjør at Seadrill nå eier ca 12 prosent av de utestående aksjene i SapuraKencana.

– Vi er fornøyd med å ha gjennomført denne viktige transaksjonen med vår langsiktige samarbeidspartner, SapuraKencana. Vi ser frem til å støtte integrasjonen av tenderriggflåten for å lette en jevn og ryddig overgang for kundene. Denne transaksjonen vil frigjøre betydelig finansiell fleksibilitet for Seadrill, og inntektene vil som tidligere nevnt brukes over tid for å fortsette å aggressivt øke vår moderne ultradypvanns- og jack-up eksponering, sier Seadrill-sjef John Fredriksen.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger