Publisert 4. februar 2000

Oselvar-partner Norwegian Energy Company ASA (Noreco) melder at produksjonen på Oselvar-feltet startet opp igjen i helgen.

Olje- og gassfeltet Oselvar ligger sør i den norske delen av Nordsjøen nær den britiske delelinjen. Feltet ligger 24 kilometer sørvest for Ula -feltet og nordvest for Gyda -feltet. Feltets produksjonsstart var april 2012 og havdypet i området er om lag 70 meter.

Produksjonen ble startet opp igjen i helgen etter å ha vært nedstengt siden 12. september som følge av en hendelse på vertsplattformen Ula.

Les også:

Ptil gransker Ula-lekkasje

Om feltet
Oselvar er en undervannsløsning med direkte tilknytting via rørledning til Ulafeltet. Feltet er ventet å ha en levetid på 20 år.

Reservoaret ligger på dybder fra 2.900 – 3.250 meter i sandstein som hører til Fortiesformasjonen som er av paleocen alder. Reservoaret inneholder olje med en overliggende gasskappe. Oselvar produsere med naturlig trykkavlastning gjennom tre horisontale produksjonsbrønner.

Brønnstrømmen fra Oselvar går i rør til Ulafeltet for prosessering. Gassen brukes vekselvis med vann (X-WAG) til injeksjon for Ulafeltet noe som potensielt kan doble produksjonen fra Ula de neste ti årene samt forlenge Ulas levetid med 20 år. Oljen blir transportet i rør til Eksofisk fra Ula.

Operatør på feltet er DONG E&P Norge med en eierandel i lisensen på 55 prosent. Partnerne på feltet er Bayerngas Norge (30 prosent) og Noreco (15 prosent).

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger