Har økt produksjonen med åtte prosent

Publisert 7. februar 2013
Statoil leverte en egenproduksjon på 2,004 millioner foe per dag i 2012, en økning på åtte prosent sammenlignet med 2011.

,

Statoils driftsresultat for fjerde kvartal 2012 var 45,8 milliarder kroner. For året 2012 som helhet var driftsresultatet 206,6 milliarder kroner. Det skriver Statoil i en melding.

Statoil leverte en egenproduksjon på 2,004 millioner foe per dag i 2012, en økning på åtte prosent sammenlignet med 1,850 millioner foe per dag i 2011. Justert driftsresultat økte med syv prosent til 193,2 milliarder kroner i 2012, sammenlignet med 179,9 milliarder kroner i 2011. Statoil oppnådde en organisk reserveerstatningsrate (RRR) på 1,1 i 2012.

– I rute
– 2012 har vært et år med sterk industriell og strategisk fremgang for Statoil. I henhold til ambisjonen vi kunngjorde i 2011, har vi økt produksjonen med åtte prosent i 2012, og vi har oppnådd en sterk økning i driftsresultatet. Vi er i rute til å nå målet om å produsere mer enn 2,5 millioner fat oljeekvivalenter per dag i 2020, sier Statoils konsernsjef Helge Lund.

– Statoils strategi ligger fast. Vi fortsetter å levere gode leteresultater, og har lagt til mer enn 1,5 milliarder fat i nye ressurser. Vi utvikler vår sterke portefølje av prosjekter, inkludert Johan Sverdrup- og Skrugard-feltene, fortsetter porteføljeoptimaliseringen og går inn i 2013 med en robust økonomisk posisjon, sier Lund.

Styret i Statoil vil foreslå en økning i utbyttet til 6,75 kroner per aksje for 2012. Dette er i samsvar med selskapets utbyttepolitikk og en økning fra 6,50 kroner i 2011.
Statoil opprettholder sin ambisjon om å produsere mer enn 2,5 millioner fat oljeekvivalenter per dag innen 2020, og anslår organiske investeringer for 2013 til å ligge på rundt 19 milliarder USD. Selskapet forventer å ferdigstille om lag 50 letebrønner i 2013. Samlet aktivitetsnivå for letevirksomheten vil ligge på rundt 3,5 milliarder USD.

Kapitalmarkedsoppdatering

Statoil legger i dag fram sin kapitalmarkedsoppdatering med vekt på selskapets posisjon som ledende olje- og gassoperatør i Norge og nest største leverandør av gass til Europa.

– Vi er i rute til å levere på ambisjonen om å produsere mer enn 1,4 millioner fat oljeekvivalenter per dag på norsk sokkel i 2020, sier Lund.

– Statoils gassalg i det europeiske markedet var på et rekordhøyt nivå i 2012. Vi oppnådde solide priser og mener utsiktene for de europeiske gassmarkedene er positive. Vi er godt posisjonert og har gode muligheter for ytterligere verdiskaping etterhvert som markedene utvikles.

Statoil melder også i dag en økning i gassvolumene for funnene i blokk 2 utenfor kysten av Tanzania, og anslår at hittil samlede påviste utvinnbare ressurser er i størrelsesorden 7-9 Tcf.

Resultater for fjerde kvartal 2012

Statoils driftsresultat var 45,8 milliarder kroner sammenlignet med 60,7 milliarder kroner i fjerde kvartal 2011. Justert driftsresultat var 48,3 milliarder kroner sammenlignet med 45,9 milliarder kroner i fjerde kvartal 2011. Justert driftsresultat etter skatt var 15,1 milliarder kroner, en økning fra 14,5 milliarder kroner i fjerde kvartal 2011. Resultatet var 13,0 milliarder kroner sammenlignet med 25,5 milliarder kroner i fjerde kvartal 2011.

Terrorangrepet i Algerie
– Den 16. januar 2013 ble Statoil, sammen med våre samarbeidspartnere BP og Sonatrach, rammet av et terrorangrep mot gassproduksjonsanlegget In Aménas i Algerie. Fem avholdte og kjære Statoil-kolleger mistet livet i angrepet. Tolv av våre ansatte greide å komme seg i sikkerhet. Mange kolleger ansatt hos samarbeidspartnere og leverandører er bekreftet døde eller fortsatt savnet, skriver Statoil.

– Det som skjedde i Algerie er brutal, internasjonal terrorisme av verste sort. Dette rammer uskyldige mennesker fra en rekke nasjoner, og uskyldige ofre fra mange selskaper og land har vært utsatt for meningsløs vold. Et samlet Statoil er sterkt preget av terrorangrepet. Vi fortsetter å bistå og støtte familie, venner og kolleger som har mistet sine kjære. Sikkerheten til våre ansatte og samarbeidspartnere vil fortsatt ha høyeste prioritet, sier Lund.

Statoil vil gjennomføre en granskning for å kartlegge det relevante hendelsesforløpet før, under og etter terrorangrepet In Aménas. Hovedformålet med granskningen vil være at selskapet skal kunne forbedre seg ytterligere innen sikkerhet, risikovurdering og beredskap.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger