Har satt Eldfisk Nord i produksjon

Eldfisk 2/7 S (Foto: ConocoPhillips)
Publisert 6. mai 2024

Rettighetshaverne på Eldfisk-feltet, operert av ConocoPhillips, har nå produsert første olje fra Eldfisk Nord-prosjektet, som ligger i Ekofisk-området i Nordsjøen. Produksjon av olje- og gassressursene fra det nye utbyggingsprosjektet starter noen uker tidligere enn planlagt.

I desember 2022 godkjente norske myndigheter plan for utbygging og drift (PUD) for Eldfisk Nord, hvor opprinnelig produksjonsstart var planlagt i slutten av andre kvartal 2024. Effektivt samarbeid på tvers av selskapene har gjort det mulig å produsere olje tidligere, skriver operatøren i en pressemelding. 

– Et solid og produktivt samarbeid mellom våre ansatte, kontraktører og partnere har bidratt til gode sikkerhetsresultater med null personskader, og enda et vellykket prosjekt er levert tidligere enn planlagt, sier Steinar Våge, ConocoPhillips’ regiondirektør for Europa, Midtøsten og Nord-Afrika.

Eldfisk Nord-prosjektet består av tre havbunnsrammer, hver enhet med seks brønner, lokalisert om lag syv kilometer fra Eldfisk-senteret. Plan for utbygging og drift omfatter boring av inntil 14 brønner, hvorav ni er produsenter og de fem andre er vanninjeksjonsbrønner. Eldfisk Nord-prosjektet vil benytte ledig kapasitet for prosessering og transport på Eldfisk 2/7 S, og bruker dermed eksisterende infrastruktur i Ekofisk-området.

Det totale ressurspotensialet er i størrelsesorden 50-90 millioner fat oljeekvivalenter, mens totale investeringer er estimert til nesten 13 milliarder kroner, som tar høyde for kostnadsutvikling for utvidet boretid, inflasjon og valutakurser. Prosjektet har skapt om lag 4.000-4.500 arbeidsplasser, og mer enn 80 prosent av kontraktene er tildelt norske bedrifter.

Eldfisk Nord-prosjektet ligger i PL 018, og rettighetshaverne er TotalEnergies (39,896 %), ConocoPhillips (35,112 %), Vår Energi (12,388 %), Sval Energi (7,604 %) og Petoro (5 %).

Planlegger utbygging og gjenåpning av tre nedstengte felt

Siste fra forsiden

Vår Energi selger 20 prosent av Bøyla til Concedo

+

Investerer 12 milliarder i videreutviklingen av Troll

+

Wintershall Dea har installert havbunnsrammen på Dvalin Nord

+

GoliatVind: – 2 milliarder kroner i støtte er en god start, men ikke nok

Enighet om flyteriggoppgjøret – generelt tillegg på 43.000 kroner

+

Equinor har gjort oljefunn i produksjonsbrønn

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger