Publisert 4. februar 2000

Etter mye om og men har BP fått plassert en ventil på enden av den ødelagte borestrengen på Macondo-feltet i Mexicogolfen, nå skal det senkes to kupler over lekkasjene.

LEKKASJER: Det lekker stadig fra brønnen på Macondo-feltet i Mexicogolfen. Nå håper BP å stoppe strømmen med en ventil og flere kupler som skal senkes over lekkasjene. Ill. BP

BP skal ifølge Upstream har plassert ventilen på borestrengen, og det planlegges å skulle stenge denne lekkasjen i dag.

– Mannskapet kuttet først av den taggete enden på borestrengen som strekker seg mot den ødelagt riseren. Deretter konstruerte og sinatllerte de ventilen, forteller BPs operasjonsleder, Doug Suttles til Upstream.

Dette er imidlertid bare en av tre lekkasjer på feltet, og i løpet av onsdagen skal også en av de to planlagt kuplene sendes ut til feltet.

70 tonn
Når kuppelen er på lokasjon vil det ta ytterligere 48 timer å senke den 70 tonn runge konstruksjonen. Når kuppelen er på plass skal boreskipet «Discoverer Enterprise» festes til kuppelen ved hjelp av flere rørledninger. Operasjonsjef fra BP forteller til Upstream at det er forventet å kunne pumpe inn olje på skipet i løpet av seks dager. Når oljen er om bord skal den behandles og fraktet til land.

Transocean riggen «Developement Driller II» var på plass på ulykkestedet på søndag, da startet den boringen av en avlastningsbrønn som etter planen skal bores inn mot den nå lekkende brønnen. Dette arbeidet har blitt utsatt tidligere på grunn av dårlig vær, men skal nå være i rute. BP antar at boringen av brønnen vil ta mellom to og tre måneder.

Enda en rig fra Transocean skal til stedet i løpet av tolv dager, og skal da starte på boringen av enda en avlastningsbrønn.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger