Publisert 4. februar 2000

Flammen som har truet med å utløse en brannkatastrofe på gassplattformen Elgin i Nordsjøen, er slukket, opplyser det franske oljeselskapet Total.

– Flammen ble slukket natt til lørdag, opplyste Total-direktør Christophe de Margerie på Twitter lørdag. Det melder NTB.

Det har vært stor frykt for at flammen kunne ha antent gassen som lekker ut fra Elgin-plattformen og dermed forårsaket en kjempeeksplosjon. Flammetårnet brant bare 100 meter fra der den lettantennelige gassen begynte å lekke ut for seks dager siden.

Minst 300 personer ble evakuert fra Elgin-plattformen og plattformer i nærheten etter at lekkasjen ble oppdaget.

Total vil bore to avlastningsbrønner i et forsøk på å få stanset gasslekkasjen fra plattformen. Samtidig vurderes andre tiltak for å få stanset lekkasjen, blant annet å tette hullene med tykk leire.

Samtidig som arbeidet med å stanse lekkasjene pågår, kom det fredag meldinger om at arbeidere på plattformen som advarte mot en lekkasje, ikke ble trodd av Total-ledelsen.

Lekkasjen oppsto søndag 26. mars i britisk sektor av Nordsjøen, 240 kilometer utenfor den skotske byen Aberdeen. Fredag hadde operatøren funnet kilden til gasslekkasjen . Både Total og britiske myndigheter kaller de miljømessige følgene av lekkasjen minimale.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger