Hardings livbåt har fått samsvarserklæring

Publisert 4. november 2014

Harding Safetys livbåt FF1200 er den første på markedet som får samsvarserklæring fra DNV GL på at båten er i henhold til ny DNV-standard.,Den nye standarden for livbåter på norsk sokkel, DNV-OS-E406, ble lansert i 2010. Harding Safetys livbåt, FF1200, er den første på markedet som får samsvarserklæring (Statement of Compliance, SoC) fra DNV GL på at denne båten er i henhold til denne standarden.

DNV-OS-E406 ble utarbeidet av DNV GL på forespørsel fra og i tett samarbeid med Norsk olje og gass (tidligere OLF). I dag er DNV-OS-E406 den gjeldende standarden for alle nye frittfall livbåter plassert om bord på faste installasjoner som opererer på norsk sokkel. Regelverket er også gjeldande for flytende installasjoner, men disse er i tillegg omfattet av IMO sine krav i LSA-koden.

– Harding er naturligvis svært stolte over å vere det firma som først får denne samsvarserklæringen fra DNV GL. Det er DNV GL som har vært i førersetet under utviklingen av standarden, og for oss i Harding har det vært viktig å kjøre denne prosessen om godkjenning i forhold til 406 gjennom, nettopp, DNV GL, sier Alf Eidsvik, teknisk direktør i Harding Safety AS.

Det er ikke bare produktet som har vært gjenstand for gjennomgående testing og dokumentasjon. Også all metodikk, arbeidsmetode og programvare brukt i utviklingen og produksjonen av FF1200 er gjennomgått og evaluert.

Samsvarserklæringen fra DNV GL stadfester også at FF1200 oppfyller kravene i Statoil sin utvidede standard for frittfall livbåtar GL0437.

– Det er gledelig at DNV GL sin standard har blitt brukt til design av en FF livbåt. Dette er en viktig milepæl som er nådd nå når vi har kunnet utstede den første SoC med referanse til E406, og dermed fått dokumentert standardens anvendelse i praksis, sier Prashant K. Soni, Business Development Leader – Marine Structures Trondheim & Lifeboats i DNV GL.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger