Publisert 4. februar 2000

En avtale har kommet i stand mellom Troms fylkeskommune og Opplæringskontoret for Oljerelaterte fag. Resultatet er at elevene nå skal likebehandles med elever fra resten av landet i kampen om lærlingeplasser.

I fjor følte elevene ved Brønnteknikk-linja på Stangnes videregående skole seg forskjellsbehandlet i kampen om lærlingeplasser. Nå har dog Opplæringskontoret for Oljerelaterte fag og Troms fylkeskommune kommet til enighet.

– 6. mai skal vi ned med hele kullet i vg2 Brønnteknikk til intervjurunde med aktuelle bedrifter. Papirene deres og søknaden blir lagt fram på lik linje med hele landet. Det vil si at de stiller likt for å få lærlingplass. Det er meget gledelig at rettferdigheten er til stede. Troms fylkeskommune har sørget for at linja vår er fullt akseptert, sier faglærer i brønnteknikk, Knut Inge Schjelderup, til Harstad Tidende.

Fylkeskommunen har også kommet fram til en ordning for de elevene fra i fjor som havnet mellom to stoler. Tre av elevene fikk lærlingeplasser, mens de resternde 15 har fått tilbud om VG3-kurs i boredekksarbeid eller som kabelarbeidere i Stavanger.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger