Publisert 4. februar 2000

Erik Haugane, administrerende direktør i Det norske, har solgt aksjer verdt 7,1 millioner kroner i Det norske, dagen etter at selskapet fikk nytt styre.,

SOLGT SEG NED, MEN IKKE UT: Det norske-sjef
Erik Haugane. (Foto: HENRIK SALTHE)

Styreendringene i Det norske førte til at den såkalte trøndermafiaen røk ut av styret, til fordel for styremedlemmer som ble foreslått av Sector Asset Management. Trøndermafiaen bestod av veteraner fra Pertra, som i 2007 gikk sammen med DNOs norske virksomhet og dannet Det norske. Også Haugane er en veteran fra Pertra-tiden.I tillegg foreslo Noreco i går å slå sammen de to selskapene , for å bli det største, norske, uavhengige oljeselskapet.

Kørven AS, som eies av Haugane, solgte til sammen 200.000 aksjer i selskapet i går, til en pris på 35,79 kroner per aksje. Det gir et utbytte på 7.158.000 kroner. Det betyr dog ikke at Haugane er i nærheten av å ha solgt seg ut i Det norske oljeselskap, Kørven AS har fortsatt en aksjebeholdning på 1.162.181 aksjer i Det norske. Hadde også disse aksjene blitt solgt til gårsdagens kurs, kunne Haugane satt ytterligere 41,5 millioner kroner inn på kontoen sin.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger