Publisert 4. februar 2000

Haugesundsbaserte ResQ, spesialist på sikkerhets- og beredskapsopplæring, etablerer seg nå i samarbeid med Svitzer i Aberdeen. Der skal et nytt opplæringssenter åpnes til jul.

RESQ OG SVITZER: Samarbeider om etableringen
av et treningssenter i Aberdeen. (foto:RESQ)

Svitzer er eid av Maersk, og har blant annet et stort sikkerhetsopplæringssenter i Esbjerg. De slår seg nå sammen med ResQ, som blant annet har selskaper som StatoilHydro, ConocoPhillips og Shell på kundelista, om et 50/50 samarbeidsselskap. Samarbeidet skal etablere et opplæringssenter i Storbritannias oljehovedstad Aberdeen.

– Dette gjør at vi, i samarbeid, blir pan-europeiske og kan tilby opplæring rundt hele Nordsjøbassenget. Grunnen til at vi gjør det, er at vi har sett signaler i markedet om at dette blir viktig i årene som kommer, sier Olav Kolltveit, direktør for salg og forretningsutvikling i ResQ til Oilinfo Weekend.

Samarbeidspartnerne har funnet et egnet område til opplæringssenteret, har ansatt daglig leder for samarbeidsselskapet og vil begynne byggearbeidet på området umiddelbart, blant annet med en helikopterveltsimulator. I løpet av høsten vil kursplanen bli lagt ut, og en vil kunne booke kurs fra nettsidene til både Svitzer og ResQ. Samarbeidspartnerne regner med å ha selskapet i drift fra rundt juletider.

BEHOVET ER STORT: For sikkerhetskurs, til tross
for dårlige økonmiske tider. (foto:RESQ)

ResQ har kontrakter med flere større aktører i olje- og gassbransjen, og regner med at disse kontraktene vil gi en del aktivitet også ved det nye senteret i Aberdeen. Samarbeidet mellom Svitzer og ResQ gir det nye senteret både bredere kunde- og kunnskapsbase:

-Svitzer har et stort fokus på maritim næring, og vi har både sammenfallende og komplementære kompetansemiljøer, sier Kolltveit til Oilinfo Weekend.

Han legger vekt på at behovet for sikkerhetskurs er like stort, selv om det er dårlige tider rent økonomisk.

– Du kan ikke utsette repetisjonskurset ditt i to år på grunn av dårlige tider. Kravene ligger fast, og det er jo aktivitet på plattformene og relativt høyt aktivitetsnivå i Nordsjøen, så det er absolutt et marked for sikkerhetsopplæring og repetisjonskurs, mener Kolltveit.

– Vi er rimelig sikre på at satsingen vår i Aberdeen vil gå rundt i løpet av det første året, konstaterer han.

Denne saken er hentet fra Oilinfo Weekend . Oilinfo Weekend er vårt ukentlige, mailbaserte nyhetsbrev som oppsummerer ukens nyheter og bringer frem menneskene bak nyhetene i oljebransjen. I tillegg presenterer vi mat/vin stoff, offshore-været og golftips.

Her bestiller du abonnement på Oilinfo Weekend . Tjenesten er gratis!
Weekend-redaksjonen kan tipses på magnus@oilinfo.no

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger