Havyard-gjennombrudd i Brasil

Publisert 29. august 2014

Skal levere skipsdesign og utstyr til fire ankerhåndteringsfartøy.

,

Havyard skal levere skipsdesign og utstyr til fire ankerhåndteringsfartøy (AHTS) som skal bygges og opereres av den brasilianske rederi- og verftsgruppen Grupo CBO.

Kontrakten er inngått i Havyard Design & Solutions som står for utvikling av skipsdesignet og integrasjon og koordinering av utstyrspakkene. Kontrakten inneholder også leveranser fra andre forretningsområder i Havyard Group, deriblant Havyard IASTM (integrert automasjons- og alarmanlegg), PMS (Power Management System) og navigasjons- og kommunikasjonsutstyr fra Havyard Power & Systems. Utstyrspakken inneholder også annet utstyr fra andre norske og internasjonale leverandører.

Dette er den første kontrakten på design og utstyr for Havyard i Brasil og er også den største enkeltkontrakten for Havyard Design & Solutions.

Gjennombrudd

Havyard Group etablerte eget selskap, Havyard South America Ltda, i Rio de Janeiro i 2011. Selskapet, ledet av Kjell-Peder Overvåg har jobbet med salg av Havyards produkt og tjenester i Brasil og Sør- Amerika og støtte til Havyards kunder som opererer i Brasil. Design- og utstyrskontrakten med Grupo CBO er gjennombruddet for Havyards satsning i Brasil.

– Siden vi etablerte kontor i Brasil har markedet vært svært utfordrende. Petrobras, det største oljeselskapet i Brasil, har nærmest stoppet tildeling av kontrakter til nye skip og levering av skip til eksisterende kontrakter har vært svært forsinket eller har stoppet opp. Dette har blant annet vært på grunn av manglende finansiering, egenkapital, eller manglende framdrift på byggeverftene. De prosjektene som har lykkes best er der rederne har etablert egne verft og har vært med på å styre prosjektene. Grupo CBO er et slikt selskap og et av selskapene som har lykkes best. Det er derfor en virkelig fjær i hatten for Havyard å bli valgt av CBO, sier konsernsjef Kjell-Peder Overvåg i en melding.

Fått med deg disse sakene?

+

11 letebrønner i sokkelens nye «hotspot» – nå er kampanjen i gang

+

154 brønner skal plugges de neste fem årene – disse kampanjene kommer

+

Girer opp letingen i Barentshavet – opptil ti brønner skal bores i år

+

Odfjell-toppen: – Vi er i starten av en langvarig oppgangsyklus

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger