Havyard tenner sveiseflammen igjen

Publisert 22. november 2011

Herøy-baserte Havyard har fått nok en bestilling på et forsyningsfartøy av sitt eget Havyard 832 L-design. Det blir det tredje i rekken verftet leverer til Supply Service på Færøyene.

Av Magnus Birkenes

Supply Service er et av selskapene til reder Tummas Justinussen, som administrerer sitt virke gjennom Sjöborg PF-gruppen på Færøyene. Selskapet har rundt 40 fiskebåter i flåten, men velger nå å fokusere enda mer på olje- og gassvirksomhet, til tross for at Færøyene har fint lite av dette på det nåværende tidspunkt.

Skipet som er bestilt, er av Havyards 832 L-design. Skroget skal konstrueres i Tyrkia, før det skal seiles opp og utrustes ved Havyard Ship Technology i Leirvik i Sogn. Det skal leveres ferdig i juli 2012, og blir det fjortende skipet av dette designet Havyard leverer til markedet. Fire av disse har gått til Færøyene, og tre av disse har gått inn i flåten til Supply Service.

Norwegian Electric Systems skal levere de dieselelektriske fremdriftssystemene for det nybestilte skipet.

Mer i vente?
Politiske incentiver kan nå også føre til at flere kontrakter kan komme:

– Havyardgruppen er veldig glade for at den norske regjeringen nå skal opprette en finanseksportordning som skal støttes av den norske stat. Det gjør det lettere å inngå flere slike kontrakter i fremtiden. Med en slik ordning på plass, kan industrien konsentrere seg om det som er aller viktigst: Å få inn nye kontrakter og sikre sysselsetting, sier visepresident for forretningsutvikling og salg ved Havyard, Torleif Mongstad, i en kommentar.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger