Publisert 4. februar 2000

HB Rentals har investert 4,6 millioner kroner i å bygge seks moduler som følger Norsok-standarden og er myntet på norsk sokkel. Den første modulen er allerede leid ut til Weatherford.

Weatherford-modulen skal til «Rowan Gorilla VI».

Selskapet skriver i en pressemelding at enhetene, som er i sertifisert av Norsok og DNV 2.7-1, er laget spesielt for det skandinaviske markedet. Weatherford har signert en leieavtale med HB Rentals for en av disse enhetene i ett år. Avtalen er verdt rundt 372.000 kroner.

– Det at vi investerer i å bygge nye enheter i tråd med Norsok-standarden viser at vi er dedikert til å måte den globale etterspørselen, sier daglig leder George Emslie i HB Rentals i en pressemelding.

– Norsk sektor har den høyeste standarden i olje- og gassindustrien, og det betyr at tilgang til moduler som følger Norsok-kravene er en nødvendighet for markedet. Vi har lang erfaring med å bygge, modifisere og levere slike enheter, og tilbyr veldikehold og støtte gjennom vår base i Stavanger, fortsetter han, og legger til at selskapet vil bygge flere moduler etter hvert som etterspørselen vokser.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger