Publisert 25. februar 2011

Rundt et år etter at Bergensbaserte Scantrol lanserte sitt unike iSYM-verktøy for aktiv heavekontroll, kan selskapet melde om god mottagelse og respons i markedet.

Av Magnus Birkenes

Scantrols Adaptive Active Heave Compensation (AHC)-system er ikke alene i markedet; aktiv heavekontroll er en særs aktuell problemstilling, og mange aktrer har lansert egne innfallsvinkler. Få kan derimot tilby så komplette verktøy som Scantrol, og rundt ett år etter at deres nye ISYM simuleringsverktøy for individuell tilpasning av enkeltmoduler kan selskapet melde om god respons.

– Vi selger våre lsninger rett inn til vinsj- og løfteutstyrleverandrene, og vårt system er basert på de ulike vinsjmodellene til disse. Store aktører i vinsjmarkedet, som NOV, TTS og K. Lund er alle brukere av systemet. Det gjør dem i stand til tilby løsninger til operatører og rederier man ikke kunne før, med bedre kontroll og mer treffisikkerhet, forklarer teknisk salgssjef i Scantrol, Øyvind Hansen, til petromaritim.no.

Individuell tilpasning
PetroMedia treffer Scantrols representant på vinsjspesialisten K. Lunds teknologidag på Sola utenfor Stavanger, hvor Hansen viser hvordan Scantrol AHC kan spesialtilpasses alle typer vinsjer.

– Med tanke på hvor hye leiekostnadene er per dag for skip, vil en god aktiv heave-kompensator spare mangfoldige millioner kroner per dag, ettersom man utvider vrvinduet for operasjoner betraktelig og unngår dødtid, understreker Hansen.

Scantrol har levert vinsjkontrollsystemer i over 20 år, men det unike nye er simuleringsverktyet iSYM, som kontinuerlig beregner og tilpasser bevegelser basert på en lang rekke parametre. Systemet kan ogs retrofittes på allerede installerte vinsjsystemer.

– Systemer gjr også at man lettere kan identifisere stress- og slitasjepunkter under vinsj-, løfte- og inntrekksoperasjoner, noe som kan brukes til designforbedringer av det fysiske utstyret i fremtiden.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger