Heerema bygger understellet til Munin-plattformen

Illustrasjon: Aker BP
Publisert 26. mai 2023

Aker BP har tildelt Heerema Vlissingen en kontrakt for anskaffelser og bygging av understellet til Munin i Yggdrasil-området.

– Dette er en viktig kontrakt i utbyggingen av Yggdrasil. Med denne tildelingen har vi nå plassert alle kontraktene for de bunnfaste innretningene i Yggdrasil  -området, og vi er i rute i forhold til gjennomføringsplanen vår, fastslår Peter Kupka, som er prosjektdirektør for leveranser av plattformer til Yggdrasil.

Kontrakten for understellet ble signert 23. mai.

Munin er en ubemannet produksjonsplattform i den nordlige delen av Yggdrasil-området i Nordsjøen. Aibel leverer plattformdekket.

Aker Solutions vil utføre den detaljerte prosjekteringen av understellet. Det skal produseres ved Heeremas verft i Vlissingen i Nederland. Anskaffelsene til understellet starter i høst, og byggingen skal etter planen starte i begynnelsen av 2024.

Understellet på Munin veier 5.800 tonn. Det er 130 meter høyt, og skal installeres på 105 meters dyp. Åtte påler på 60 meter skal brukes til å feste understellet på havbunnen. Installasjonen er planlagt til 2025, og Aker BP har allerede sikret løftekapasitet for alle installasjonene i Yggdrasil-området.

Siste fra forsiden

Brudd i forhandlingene om oljeserviceavtalen

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Odfjell Technology vinner stor COSL-kontrakt

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger