Publisert 12. oktober 2006

Det foregikk torsdag hektisk møtevirksomhet om bygging av gasskraftverk på Mongstad. Aktiviteten var særlig stor i Sosialistisk Venstreparti.

NTB

Fortsatt dragkamp om
gasskraftverket på Mongtad
Foto/ill.: Statoil

Gasskraftverk var også tema på torsdagens regjeringskonferanse, en konferanse som etter det NTB kjenner til, kom til å vare lenger enn planlagt. Energiminister Odd Roger Enoksen (Sp) skulle deltatt på et pressemøte torsdag klokka 13 sammen med utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap), men dukket aldri opp.

SV har hatt ekstraordinære landsstyremøter om saken både onsdag og torsdag. Møtene er holdt som telefonmøter. I tillegg har stortingsgruppa hatt flere møter om saken.
Striden står om CO2-rensing. Mange trodde saken var løst etter landsstyrevedtaket i SV, men det ser ikke ut til å være tilfelle.

Påstandene om at SV har lempet på kravet om CO2-rensing når det gjelder Statoils søknad om gasskraft på Mongstad, blir tilbakevist at Tina Åsgård som er Hordalands representant i landsstyret. Det sentrale i vedtaket er formuleringen er at «utbyggingen av renseanlegg og gasskraftverk skjer parallelt». Renseanlegget skal med andre ord stå ferdig samtidig som gasskraftverket.

– SV vil ikke fire en tomme på dette kravet når det gjelder Statoils planer på Mongstad, skriver Åsgård i et innlegg i Bergens Tidende.

Hun minner også om at dette ikke er noen «fillesak» som kan gjøres til gjenstand for politisk hestehandel.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger